Turen til Maputo

on

Så blev det dagen, hvor vi måtte tage afsked med vores dejlige rammer i Honey Pot. Spiste sidste morgenmad kl. 06.00, og så af sted sydpå. Vi havde kaffevand med, så midtvejs blev der tid til en lille formiddagskaffepause med nyindkøbte boller + friske bananer. En rigtig dejlig stående kaffe!

Vores første besøg i Maputo var Pastor Jorges kirke og førskole. Vi blev taget imod med åbne arme af Pastor Jorge, ovenikøbet på næsten fejlfrit dansk. Han har besøgt både Danmark og Norge, og er derfor rigtig god til sprog. Vi fik fortalt om arbejdet i kirken, og vi fik lejlighed til at komme ind til en lille klasse af førskoleelever. De sang en lille sang for os, og vi hilste på hver enkelt elev.

Herefter gik turen hjem til Pastor Jorge, hvor vi blev budt på frokost, men først går værten rundt med vand, så vi kan vaske vore hænder, inden vi skal spise.

Det var hos Pastor Jorge, at Lisbet og Kurt boede da de i juni 2009 kom til Mozambique. De har I årenes løb haft stor glæde af at samarbejde med Pastor Jorge.

Selv i Maputo er der sandveje. Det var lige ved at give os problemer, da vi skulle have vendt vores bil med traileren fyldt med kufferter. Der måtte et hjælpende skub til for at komme videre!

Inde i byen besøgte vi Jernbanemuseet, der åbnede I 2015, der fortæller historien om havnen og jernbanens spæde start fra slutningen af 1800-tallet.

Eftermiddagskaffen fik vi på en dejlig restaurant lige ned til havnen, hvor vi kunne nyde udsigten til en kæmpe bro, der er ved at blive bygget af Kinesere.

Turen ud til vores overnatningssted foregik i små Tuk-tuk biler på 3 hjul og med plads til 3 små personer. Det var en herlig oplevelse at suse rundt imellem de store biler, og kile os frem imellem rækken af holdende biler. Vi nåede “sikkert” frem til vores pensionat, Casa Koinonia, hos 2 Amerikanske søstre, der driver det som et hjem for missionærer og andre der besøger Mozambique.

De har boet her siden 1966, og i morgen fylder den ældste af søstrene 86 år. Et rigtig dejligt sted med hjemlig hygge og en fin gårdhave.

Skriv en hilsen

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s