Billeder

 2012+ på WutomiAgri2012+ på WutomiAgri

50+turen har cirka 8 arbejdsdage på landbrugsskolen, WutomiAgri. Volontørarbejdet i 2012 blev blandt andet til hjælp med at bygge kontor og gæsteværelse samt praktisk arbejde med ananas og høns.

.

2013+ på WutomiAgri

 2013+ på WutomiAgri

50+turens 8 arbejdsdage på WutomiAgri blev i 2013 blandt andet til et tørrehus, kyllingetransportbur, værktøjskasse og sivbrønd. Desuden kommer forståelse for samarbejde på tværs af kulturforskelle.

.

2014 på WutomiAgri

 2014+ på WutomiAgri

50+ernes volontørarbejde i 2014 bestod af grisesti og skilt til vejen.

 

 

2015+ på WutomiAgri

2015+ på WutomiAgri

Dette år udvider vi grisestien. WutomiAgris skoleår er blevet ændret, så vi kan have den glæde at være med til dimissionsfesten.

.

.

HoneyPot - vores base

 HoneyPot – vores base

HoneyPot er vores hyggelige oase i de godt to uger, vi har i Xai-Xai. Vi bor i tre huse, hvor det ene fungerer som fælleshus. Her er masser af grønt, luft – og swimmingpool, når man har brug for at blive kølet af…

.

Kvindeprojektet

 Kvindeprojektet

Kvinderne på teamet laver nogle gange om ugen håndarbejdsundervisning med mere for en gruppe kvinder. Både i 2012 og 13 tog vi ind til en lokal kirke i Xai-Xai, hvor vi syede og strikkede.

.

Strandture

 Strandture

To gange på turen kører vi til Det Indiske Ocean. Mozambique byder på strande, der slår alt! Solen er hed, luften er varm, vandet er lunt – og brisen dejligt forfriskende, når man er så heldig.

.

Gudstjenester

 Gudstjenester

Vi er til gudstjeneste i forskellige kirker de to søndage. Først meget lokalt i Chicumbane. Næste gang i en bykirke i Xai-Xai. I Chicumbane inviterer præsten på middag i træernes skygge efter gudstjenesten.

.

Besøg og ture Besøg og ture

På rejsen besøger vi andre projekter, socialt arbejde og tidligere elever. Vi prøver at spise på meget lokal restaurant, tager på markeder og besøger mennesker. Vi oplever enorme kontraster i Mozambique.

.

Safari

 Safari

Når man rejser til Afrika, er det oplagt at tage på en lille løvejagt. På vejen tilbage nyder vi en dags safari i Kruger Nationalpark i Sydafrika. Vi ser kun en brøkdel af parken, der er på størrelse med Jylland.

.

gruppen 50+ på vej

Man keder sig ikke, når man er på vej med 50+. Selv om der også er en del buskørsel, er der altid nye overraskelser eller spektakulære syn, når man kigger ud ad vinduet – hvis ikke øjenlågene bliver tunge…

.

SONY DSC Maputo

På vej hjem har vi en overnatning i hovedstaden, Maputo.

.

.

 Xai-XaiXai-Xai

Vi bor 15 minutter fra Xai-Xai, der indbyggermæssigt er på størrelse med Århus.

.

.

Sydafrika Sydafrika

Turen går begge veje gennem Sydafrika. Her lader vi op på det skønne sted, Cycas Guest House. Gæstehuset ligger kun få km fra Kruger Park, hvor vi den sidste dag tager på en lille safaritur.

.

Med kvinder fra landsbyen Med kvinder fra landsbyen

Kvinderne har sideløbende et lille projekt med en gruppe kvinder fra landsbyen: Strikkeskole 3 formiddage og 1 med marmeladefremstilling.

.

.

Den lange rejse Den lange rejse

Tog, fly, bus, bil og gåben. Hvem vil dog tælle timer? Heldigvis er rejsen både middel og mål.