Volontørrejser

Du kunne synes, det er skørt at bruge sin ferie på at arbejde. Og så endda ulønnet.

Alligevel er der stor søgning på seniorvolontørrejser. Måske fordi mange gerne vil opleve den værdi, der ligger i at arbejde sammen og ikke mindst i at opbygge relationer på tværs af alle vores grænser.

Rejser du ud som ”almindelig” turist, får du mange gode oplevelser og indtryk med hjem. Men rejser du ud som volontør, vil du gennem samarbejdet med lokale folk få en helt anden forståelse og indsigt. Du vil komme til en erkendelse af, at vi danskere ikke nødvendigvis har monopol på de rigtige livsanskuelser og kulturtraditioner. Og at afrikanere rent faktisk er lige så forskellige, som vi er.

Også på vore ture og ekskursioner vil vi komme om bag facaden. Vi har opbygget et netværk i Mozambique og vil derfor besøge og have fællesskab med mennesker. Vi vil altså være gæster og ikke blot tilskuere.

Som volontør på Moz 50+ er du en del af et team på 14 personer (inklusiv teamlederne), og du tager del i praktiske opgaver som fx byggeri, håndværk, sundhedsarbejde, malerarbejde, håndarbejde og undervisning. Morgenmaden står vi selv for, og ind imellem har vi opgaver til aftensmaden. Her laver vi en turnusordning.

På rejserne ønsker vi at praktisere et kristent fællesskab med stor åbenhed for vores forskelligheder. Det er ikke vigtigt, hvilken kirkeretning du tilhører. Eller om du tilhører nogen. Blot du har lyst til at være med også til gudstjenester og små andagter.

Vil du også være et plus  for Mozambique, kan du her læse mere om