Turen i korte træk

  • Vi flyver til Johannesburg, hvorfra vi kører 380 km østpå til Malelane. På den godt 5 timer lange tur oplever vi både smukt bjerglandskab, kulmineområder og enorme arealer med landbrug, der fortrinsvis er frugtplantager.
  • Den anden dag bliver en dag på farten. Vi krydser først grænsen til Mozambique, der gerne byder på tålmodighedsprøvelser, hvorefter vi kører mod nordøst til Xai-Xai. På turen kommer vi til at se en stor variation i afrikansk natur, landbrugskultur og levevis. Turen er i alt 410 km. Den effektive kørsel er knap 6 timer.
  • Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Honeypot, hvor vi skal bo i den lange, midterste periode. Honey Pot ligger kun få km fra landbrugsskolen, WutomiAgri i landsbyen Chicumbane.
  • Den næste halvanden uge skal vi primært hjælpe til med et byggeprojekt på WutomiAgri.
  • I denne periode vil vi tage på kortere ture af varierende længde:

Besøg på børnehjem, plejehjem og storlandbrug.

Heldagstur, hvor vi besøger en tidligere elev fra landbrugsskolen. Vi kan godt garantere, at familien vil gøre sit bedste for en rørende oplevelse. Mozambiquisk gæstfrihed, når den er bedst; dans, sang og eksotiske smagsoplevelser.

Søndagsgudstjeneste i lokal kirke.

Et par strandture bliver det også til, så husk bikinien. Du kan godt forvente smuk sandstrand og krystalklart vand.

Vi skal ud at smage (og lugte) på livet i Mozambique. Vi skal kommunikere med (tandløse) smil og fagter, som man nu bedst kan, når sproget slipper op. Vi skal handle på lokale små markeder, få en pudsig oplevelse i køen ved bageren, købe frugt og grønt ved de skønne og meget energiske kvinder, der sælger ved vejen og besøge det store og smukke marked i Xai-Xai. Kontrasterne er enorme, og vi kommer til på hver sin måde at blive berørt af alle indtrykkene.

  • På hjemturen tager vi et stop i hovedstaden, Maputo, hvor vi bruger nogle timer på marked med god brugskunst.
  • Vi kører tilbage til Cycas Guest House, hvor vi igen overnatter de sidste to nætter.
  • Den næstsidste dag står vi meget tidligt op, da hele dagen byder på safari i den berømte og imponerende Kruger National Park. Nationalparken er cirka på størrelse med Jylland, så vi kommer kun til at opleve en meget lille del.
  • Og så er der kun tilbage at drøne tilbage til Johannesborg, hvor vi tager afsked med et Afrika, der forhåbentlig har budt på flest af de gode oplevelser, bekendtskaber, forståelse og ny indsigt.
.

Til hverdag vil vi spise middagsmad på landbrugsskolen, hvor WutomiAgris skolemor, Alice laver maden. Aftensmaden vil vi nogle dage få fra Honeypots restaurant, andre dage vil vi grille, hvor vi selv forbereder maden, et par aftener besøger vi lokale hjem til aftensmad, og en aften vil vi prøve en lokal restaurant. Morgenmaden laver vi selv. Vi laver en turnusplan for morgenmaden og de andre gange, vi selv skal i sving.

  • Prisen inkluderer flybilletter, visum, malariapiller, al transport, safari, fuld kost og logi.