Turen i korte træk

  • Vi flyver til Johannesburg, hvorfra vi kører godt 400 km østpå til Marloth Park. På den godt 5 timer lange tur oplever vi både smukt bjerglandskab, kulmineområder og enorme arealer med landbrug, der fortrinsvis er frugtplantager.
  • Marloth Park grænser op til Kruger National Park. Her overnatter vi på gæstehus, hvor vi håber på, at også en giraf eller to lægger vejen forbi.
  • Den anden dag bliver en dag på farten. Vi krydser først grænsen til Mozambique, der gerne byder på tålmodighedsprøvelser, hvorefter vi kører mod nordøst til Xai-Xai. På turen kommer vi til at se en stor variation i afrikansk natur, landbrugskultur og levevis. Turen er i alt 320 km. Den effektive kørsel er godt 5 timer.
  • Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Xai-Xai, hvor vi skal bo i den lange, midterste periode. Som noget nyt i år skal vi ikke bo på Honey Pot, men lidt længere væk fra WutomiAgri. Til gengæld byder vores nye gæstehus på lidt mere komfort.
  • Den næste halvanden uge skal vi primært hjælpe til med et byggeprojekt på WutomiAgri. I denne periode vil vi tage på kortere ture af varierende længde:

Besøg på børnehjem, plejehjem og storlandbrug.

Heldagstur, hvor vi besøger en tidligere elev fra landbrugsskolen. Vi kan godt garantere, at familien vil gøre sit bedste for en rørende oplevelse. Mozambiquisk gæstfrihed, når den er bedst; dans, sang og eksotiske smagsoplevelser.

Søndagsgudstjeneste i lokal kirke.

Et par strandture bliver det også til, så husk bikinien. Du kan godt forvente smuk sandstrand og krystalklart vand.

Vi skal ud at smage (og lugte) på livet i Mozambique. Vi skal kommunikere med (tandløse) smil og fagter, som man nu bedst kan, når sproget slipper op. Vi skal handle på lokale små markeder, få en pudsig oplevelse i køen ved bageren, købe frugt og grønt ved de skønne og meget energiske kvinder, der sælger ved vejen og besøge det store og smukke marked i Xai-Xai. Kontrasterne er enorme, og vi kommer til på hver sin måde at blive berørt af alle indtrykkene.

  • På hjemturen tager vi et stop i hovedstaden, Maputo, hvor vi bruger nogle timer på marked med god brugskunst.
  • Vi kører tilbage til Marloth Park, hvor vi igen overnatter de sidste to nætter.
  • Den næstsidste dag står vi meget tidligt op, da hele dagen byder på safari i den berømte og imponerende Kruger National Park. Nationalparken er cirka på størrelse med Jylland, så vi kommer kun til at opleve en meget lille del.
  • Og så er der kun tilbage at drøne tilbage til Johannesborg, hvor vi tager afsked med et Afrika, der forhåbentlig har budt på flest af de gode oplevelser, bekendtskaber, forståelse og ny indsigt.

Til hverdag vil vi spise middagsmad på landbrugsskolen, hvor WutomiAgris skolemor, Alice, laver maden. Aftensmaden vil vi nogle dage indtage på vores gæstehjem, hvor nogle kvinder vil lave mad til os. Et par dage får vi lov til selv at grille, og nogle aftener besøger vi lokale hjem til aftensmad. En aften vil vi prøve en lokal restaurant.

  • Prisen inkluderer fly til Johannesburg ∙ minibus i Sydafrika og Mozambique ∙ udflugter ∙ 14 overnatninger i delt dobbeltværelse ∙ alle måltider og kaffe ∙ safari ∙ malariapiller ∙ visum ∙ pakkerejsegaranti.