Dimissionsfest og cyklon

(Lørdag)

Så kom den store dag, som eleverne havde set frem til efter 11 måneders undervisning i teoretisk og praktisk landbrug.

En dag, der var gjort mange forberedelser til og indbudt gæster. Mange prominente gæster fra regeringen og regionen og elevernes familier var mødt op. Der var var mange flotte indslag fra eleverne med sang, dans og drama. Eleverne fik overrakt deres diplomer og en hakke hver.

Taler med gode og lærerige ord fik de med på deres videre færd.

Alice og flere fra landsbyen havde tilberedt et lækkert måltid til alle. Der var både ged, kalv og kylling som var tilberedt på små griller og bål.

Vi tog afsked med vores elever, og herefter var der tre tidligere elever, der fortalte om, hvordan de var kommet videre hjemme i deres landsby. Alle tre havde fået opbygget en kyllingeproduktion.

Solstrålehistorier.

En virkelig festlig og højtidelig dag.

 

(Søndag)

Vores nattesøvn blev delvist ødelagt af uvejr. Det tordnede, lynede, blæste og regnede meget voldsomt. Vist det man kalder en cyklon.  Vi skulle køre til kirke i Xai-Xai, men vores chauffør var forsinket på grund af, hvad vejret havde forårsaget. Da vi kørte til kirke, kunne vi se, der var væltet store træer. Og der var faldet megen regn. Vi kunne se, at mange – særligt kvinder – var i gang med at save de væltede træer i stykker, så det kunne udnyttes til brænde.

Vi ankom til kirken ved godt 8-tiden. Efterhånden blev kirken fyldt, og vi var til en festlig og anderledes gudstjeneste. Megen sang og musik, og folk deltog intens i gudstjenesten.  Et dejligt minde at tage med herfra.

Vi kørte videre i tre biler.  Kurt havde lånt en bil af præstens kone, præsten Antonio kørte samt Lisbet i deres egen bil. Vi kørte nu 50 km nordpå og 10 km ad en sandvej, indtil vi nåede et pragtfuldt feriested liggende ned til havet. Her badede vi, og kl. 14.30 fik vi en spændende fiskeanretning. Det var bare så anderledes og lækkert.

Nu er vi tilbage på Honey Pot. Alle har det godt, og vi er mange oplevelser rigere.

Skriv en hilsen

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s