Besøg på landet

(Fredag)

I dag kunne vi sove længe. Morgenmad kl. 8.00. Kl. 9.00 kørte vi på gårdbesøg hos en af elevernes far. På vej dertil gjorde vi holdt et dejligt sted ved floden. Køreturen i sig selv var en oplevelse (vejens beskaffenhed) men også ruten, vi kørte, med udsigt til marker og små landsbyer med stråhytter, ris marker, og en mængde kvinder og mænd i marken med deres hakker.

Bonden vi besøgte i byen Hokwe var også høvding. Han levede af planteavl og havde 8 ha. Han havde netop haft et stort tab pga. voldsom regn og dermed oversvømmelse. Hele hans avl af agurker og grøn pebber var blevet ødelagt, og stod ikke til at redde. Oversvømmelsen skyldtes delvist, at vandløbene ikke var blevet renset op i længere tid pga. mangel på brændstof. Efter en tur I marken blev vi beværtet med en god midddag. Middagen bestod af mange forskellige retter tilberedt af egne produkter.

Jobbet som høvding var ikke kun et lille job, blev vi klar over, idet der i byen var over 17.000 indbyggere.

På vej hjem fik vi kaffe og is, hvilket var til stor glæde for Oluf, som ikke mente man kunne have en ferie uden af få is.

Efter hjemkomst til Honny Pot, blev der tilberedt grilmad. Derefter hygge og endnu en aften med dejligt samvær.

Skriv en hilsen

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s