Iværksætteri

I dag fredag har vi været ude at besøge en af sidste års elever: Inocêncio, 20 år og fortsat i gang med en landbrugsteknisk uddannelse, men samtidig i fuld gang med landbrugsproduktion sammen med sin mor. 250 kyllinger i stalden, plus grise og ænder.

Efter et kig i stalden gik turen ud til hans 19 parceller af hver en ½ hektar spredt ud over et stort område. Han dyrker, majs, maniok, flere forskellige typer bønner, foruden kål, bananer og søde kartofler. Han gøder med eget komposteret husdyrgødning, som bæres i kurve på hovedet. De to timers gang ud til parcellerne. Når markerne bliver høstet bæres afgrøderne tilbage på same måde. Såning, plantning og renholdelse sker med håndkraft. Alt det fysiske arbejde udføres af hans mor, og grundet uddannelsen kan han kun arbejde I weekenden.

Vel hjemme efter besigtigelsen af markerne var vi indbudt til en helt fantastisk frokost, som udelukkende bestod af egne produkter.

Med en sådan iværksætter på vej er der fortsat håb for Mozambiques fremtid!!!

2 Comments Tilføj dine

  1. Ruth Terp siger:

    Skønt at se i har det godt og oplever en masse. Er bare lidt misundelig. Hilsen til jer alle. Ruth T

Skriv en hilsen

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s