Besøg hos Inocéncio.

Dagens oplevelse gik til en af dette års dimittender  Inocéncio og hans familie. De bor ca. 20 km. nord for Xai-Xai. Først fik vi en rundvisning, hvor vi så hvordan han dyrkede sin minibørnehave, det vil sige såede frø og senere plantede ud i større områder. Så så vi familiens dyrehold – geder og grise alle i fin vækst – Derudover var der ænder og høns. Kyllingerne var netop slagtet og ny besætning er undervejs. Indtægterne fra gårdens dyre- og planteproduktion lever familien fint af.

Familien har tillige jord bestående af 19 lodder spredt rundt omkring, i alt ca. 3 ha. Frem og tilbageturen til jorderne er i snit ca. 4 timers gang. Der er ikke mulighed for transport, ej heller af høstede afgrøder eller redskaber og husdyrgødning. Familien dyrker majs, grønne bønner, maniok, jordnødder, tomater og løg. Der dyrkes også bananer. Lodderne er fordelt, så der er nogle både på højland og på lavland.  På en af markerne har de bygget en pumpe til kunstvanding. Afgrøderne i denne sæson har slået fejl, idet området har fået mega meget vand i forhold til normalt.

Besøget sluttede med en meget flot buffet med egne produkter. Familien var gæstfrie og virkelig meget  glade for vores besøg. Inocémcio fik flere opfordringer til at fortsætte med alt det, han har lært på landbrugsskolen WutomiAgri.

p1050244

Minibørnehave

p1050250

Jordnødder stampes

p1050306

Vandpumpe til markvanding

 

Skriv en hilsen

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s