Besøg hos to familier

velkomst

Dagens køretur bringer os langt ud på landet. Vi standser ved en afrikansk bondegård, hos en af landbrugsskolen WutomiAgris tidligere elever. – Flere huse på en større gårdsplads. Vi skal spise vores frokost hos familien.

madlavning

Medens maden forberedes kikker vi os omkring på gårdspladsen. Her er beboelseshuse og kogehus. Udenfor er der et flot hønsehus, flere bålpladser, opsamling til regnvand i en stor vandtank, samt toilet og badeafskærmning Snart er middagen klar, den består af xima (majsgrød), ris samt stegt kød.

regnvejr

Pludselig vælter regnen ned og vi flytter indendørs – Store vandpytter samler sig på gårdspladsen, og vi kan se hvordan opsamlingen af regnvand foregår.

afskedsdans

Vi tager afsked med familien. Alle de seks kvinder i familien underholder os med sang og rytmiske danse, under ledelse af en meget aktiv bedstemor.

ved Argentina

På vejen hjemad besøger vi nogle af Lisbet og Kurts lokale venner. De serverer en rigtig mozambiquisk kødløs middag bestående af forskellige spændende og velsmagende vegetabilske produkter.

Skriv en hilsen

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s