Udflugtsdag

Onsdag den 28. marts

For at få noget ud af dagen var der afgang klokken 06:00. Nu var der farvel til Honey Pot, og hjemrejsen er påbegyndt.

Vores luksus bil blev pakket korrekt efter nøje beregninger af Jens og Knud. Alle havde nu et sæde hver.

Der blev tid til formiddagskaffe på en tankstation, hvorefter vi kørte videre til drengehjemmet Ingrid Chawer. Et hjem for gadedrenge fra Maputo og omegn. Drengene var  fra 7-14 år.

Et missionærpar fra Norge havde haft succes med et vandprojekt. Det er i dag en stor virksomhed, der sælger vand til offtenlige myndigheder m.fl. Dette guldæg gav penge til opførelse af et rigtig fint og godt drengehjem opført i 1995. Og der bygges forsat.

Arbejdet på hjemmet var opdelt i 3 hovedgrupper .

En gruppe der havde opsøgende arbejde for at udvælge drengene

En gruppe der formidlede arbejdet i køkken, marken med mere

En gruppe der skulle formidle kordinering mellem barn, drengehjemmet og forældre med henblik for at få barnet hjem igen, såfremt dette var muligt.

Der var omkring 40 drenge. Disse boede i værelser med 6 drenge. Ved siden af drengenes værelser, havde vagten en seng i et tilstødende rum. Drengene gik i skole samt deltog i såvel madlavning, markhold, maskinlære og sport.

Her havde vi også gaver bl.a. 2 fodbolde som strak blev taget i brug. Om 10 år er vi sikker på at de kommet på landsholdet.

Efter denne gode oplevelse kørte vi til Pastor Jorge Kirke.  Pastor Jorge kørte med os de sidste 500 m. Hilste på os og bød os velkommen på dansk.  Den sidste kilometer kørte vi i løs sand, da der endnu ikke er lavet asfaltveje, hvilket skyldtes, at byen var forholdsvis ny. Til kirken hørte en skole, hvor vi først blev vist rundt. Børnehavebørn var i gang med at synge. Herefter så vi kirken med nogle få medarbejde, som vi hilste på. Med fuld fart på løs sand kørte vi nu til præstens privatbolig.  Her blev vi atter budt velkommen. En velkomst som vi aldrig vil glemme, vi blev placeret i lædersofaen og på plastikstole. Spisebordet var dækket med de flotteste duge.

Varmen var hed – 35 grader- og pludselig gled 2 af os ned på gulvet, da plastikstolene bøjede sammen.

Klokken 13 blev der vasket hænder, og vi blev bænket omkring den mest lækre mad tilberedt og anrettet med stor omhu og kærlighed. Vi nød ris, spaghetti, kylling, rødbedersalat, hvidkål, agurksalat, strudsekød i urtesovs og pommefritter.

Pastor Jorge udtrykte flere gange sin glæde ved vores besøg endda på dansk. Han havde været i Randers i 3 uger samt lært Lisbet og Kurt portugisisk, da de boede hos familien i 2009.

En intens oplevelse, hvor hver enkelt at os følte os velkommen. Vi kvitterede med at synge Dejlig er jorden.

Godt kogte efter endnu  100 kilometer kørsel kom vi til vores natlogi. Et hyggeligt gammelt sted Casa Koinonia hvor vi blev modtaget ved havelågen af værtinden.

Efter lidt hvil, kom vi atter i bilen sammen Leif, der var svensker. Leif viste os rundt på de mondæne steder langs stranden, stor kontrast fra afrikanske hytter, kvinder på markarbejdeog okser foran plov.

Efter  2 uger med kylling, ris og grøn sovs kunne vi nu købe T-bone steak. Dette nød vi  på terrassen hos Costa Del Sol med havudsigt, dog indtil klokken 19 , hvor der var totalt mørkt.

Færdig byggeri Wotomi Agri.

Skriv en hilsen

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s