Afrejse og tur mod Maputo

on

Tirsdag, den 3. marts 2015

Tidlig op og morgenmad af rester. Alle kufferter er pakket og kl. 7 står vi klar til afrejse. Morgenes højdepunkt bliver da alle vores store kufferter som klodser skal stables i Antonius`s lille bil. Ud og ind nogle gange – det går aldrig – men minsandten om det ikke lykkes.
alternativ trailer
Farvel til Honey Pot hvor vi har haft vores gode fritidsfællesskab i ca. 14 dage. Der ventes nu 3 timers  buskørsel til Maputo og skal hilse og sige, at der  ikke er den bedste affjedring i bussen. Men igen udfolder det specielle landskab sig. ”En afrikaner er altid på vej”.
afrikaner, altid på vej
Salget langs vejene afhænger hele tiden af, hvad egnen er rig på: Bananer, passionsfrugter, trækul, krukker m.m.
førskole
Kl. 10,30 kommer vi til pastor Jorges`s kirke. Den er stor og spartansk men også udbygget med en spændende børnehave. Der er ca. 45 børn fordelt på 3 grupper.
Lego
De 10 børn er ikke betalende. Målet er 70 børn og deraf 20 ubetalende – en måde at nå de ubemidlede på. På den ene stue får vi glad sang og rytmedans af ca. 18 børn, og de får en kæmpetaske med duploklodser fra Lego. Hvilken jubel – absolut et højdepunkt.

Efter denne fine oplevelse er vi gæster i pastor Jorges`s hjem, hvor vi beværtes på bedste mozambiquisk vis. Derefter venter besøg på den danske ambassade, hvor ambassadør Mogens Pedersen fortæller om hans opfattelse af landet – den hjælp Danmark yder og hvad der evt. kan gøres. Vi føler hans hjerte banker for Mozambique.
foran ambassaden
Vi kører til vores overnatningssted – en oase midt i byen.

vores oase

Skriv en hilsen

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s